Back to top

WWF

Wat is WWF?
WWF is een van de grootste onafhankelijke natuurbeschermingsorganisaties ter wereld. Ze staan bekend om hun wetenschappelijke en constructieve aanpak waarbij altijd gekozen wordt voor samenwerking en overleg. Het doel van deze NGO is om via hun acties bedreigde diersoorten te redden, het ecosysteem te beschermen, de ecologische voetafdruk te verkleinen en de energietransitie te bevorderen.

Welke acties hebben ze al gevoerd?
WWF voert over de hele wereld actie om het milieu te beschermen. Het gaat onder meer om bewustmakingsacties onder de bevolking om de mensen bewuster te maken van hun consumptiegedrag en de impact ervan op het milieu.
De organisatie is ook aanwezig bij sportevenementen om het belang van het respect voor het leefmilieu en de toepassing van milieuverantwoordelijke handvesten tijdens grote evenementen te promoten. Roland-Garros, de Tour de France, Parijs 2024, UTMB® of de EcoTrail® Parijs behoren allemaal tot de exclusieve club van organisaties die door het WWF worden gesponsord!

WWF op de EcoTrail®
WWF werkt momenteel samen met EcoTrail® Parijs en EcoTrail® Oslo. Beide partijen zijn het al eens over waarden als milieubescherming en duurzame ontwikkeling.  Met milieuverantwoordelijkheid als kernpunt in deze combinatie van sport en bewustmaking van de deelnemers, werpt het partnerschap nu al vruchten af!